Wijnproeverij op zondag 11 november;                                        'de crus van de Beaujolais'

Onze vinoloog Mart de Lange, die je kent van de bijzondere wijnen die hij serveert bij de VIP-diners, heeft inmiddels de derde wijnproeverij uit de reeks op de kalender gezet. Op zondagmiddag 11 november laat Mart je zes van de tien crus van de Beaujolais proeven. Daarover kan hij uiteraard alles vertellen en hij presenteert bij elke wijn een hapje of gerecht met een herfstachtig karakter dat de smaak van de wijn goed tot zijn recht laat komen.  
Je krijgt een bestelformulier en een hand-out met alle informatie over de wijnen en de recepten van de gerechten om mee naar huis te nemen. Er is een kleine voorraad flessen wijn te koop.
Prijs per persoon is 19,50 voor de proeverij inclusief hapjes. Je bent vanaf 14.00 uur van harte welkom op  Sectie-C voor een kopje koffie of thee en om 15.00 uur beginnen we met de proeverij.

Je krijgt die middag 20% korting op al je aankopen. 


diner of lunch arrangement

Eenmaal per kwartaal kun je aanschuiven bij een VIP-diner. Op deze avonden presenteren we nieuwe collecties en vertellen we je meer over uiteenlopende onderwerpen. De kosten per couvert, inclusief drie glazen uitstekende wijn of bier zijn € 40,00.

Je kunt ook voor een eigen groep een VIP-diner of VIP-lunch boeken. De prijs per persoon is afhankelijk van het menu en het aantal gasten. Een eventueel programma wordt in overleg samengesteld. Minimaal tien en maximaal honderd gasten.




ARCHIEF

Chef Saar Scheerlings maakte de tongen los

Vrijdag 21 september zwaaide de jonge Eindhovense chef Saar Scheerlings de scepter in onze keuken. Zij kookt in haar eigen cateringbedrijf uit het hoofd en uit het hart. In haar menu voerde de Mediterrane keuken de boventoon; veel verschillende smaken, kleuren en structuren; warme en koude gerechten. Het was weer een ongedwongen VIP-diner, dat ons zomer- en vakantiegevoel flink heeft verlengd. Juul Rameau, Saskia Overzee en Wessel Dragt, drie designers / ambachtslieden van Sectie-C vertelden over hun werk en lieten een en ander daarvan zien. 


Chef-kok Jonas ten Cate zorgde voor een heerlijk VIP-diner

Chef-kok Jonas ten Cate zwaait in het dagelijkse leven de scepter in de keuken van het bekende eetcafé de Bommel in Eindhoven. Hij maakte voor ons een driegangenmenu gebaseerd op onze oorspronkelijke Hollandse keuken. Hij schrijft: "Met de vele invloeden van alle culturen die vandaag de dag in ons eten verweven zitten, vergeten we soms hoe rijk ook onze eigen keuken was en behoort te zijn. Een stukje onterfd goed dus.....".

 

De bijzondere gelegenheid van deze avond was de presentatie van de 12 meter lange 'Sectie-C Vitrine' in onze entreehal waarin alle designers en kunstenaars van het terrein hun producten en werk kunnen laten zien. Alleen op deze avond kreeg je flinke kortingen op aankopen uit de vitrine én uit onze eigen collectie die weer is uitgebreid met meubels van het Nederlands Openluchtmuseum en héél veel nieuwe kunst.   

 


Kunstwerk 'Rotating Shelters' heeft een nieuwe bestemming !

Hartelijk dank aan iedereen die onze oproep op Facebook afgelopen week heeft gedeeld. Dank zij alle hulp hebben we een prachtige nieuwe bestemming gevonden. De gemeente Eindhoven heeft zich opgeworpen als adoptieouder. Ze onderzoekt nog welke plek het meest geschikt is voor het kunstwerk van Winter en Horbelt. 


Kunst in de brand tijdens de DDW

Van de duizenden kunstwerken die jaarlijks bij ons binnen komen is er altijd een aantal zó zwaar beschadigd dat restaureren niet mogelijk of rendabel is. We proberen die werken altijd nog onder te brengen bij restauratieopleidingen, maar ook die zijn vaak niet geïnteresseerd. Dan rest alleen nog vernietiging. Volgens de Nederlandse richtlijnen die stammen uit de eerste helft van vorige eeuw, mag je kunst alleen vernietigen door haar te verbranden. We zouden er graag mooie omslagen voor notitieboekjes of tassen van maken, maar dat is vloeken in de kerk. Verbranden dus; niet door de versnipperaar of in de container.

Omdat we het braafste jongetje van de klas zijn houden we ons uiteraard aan deze richtlijn. En omdat we alles transparant doen, verbrandden we de afgeschreven werken van het afgelopen jaar in de enorme buitenkachel van MEESTERKOX in het bijzijn van het DDW-publiek en de pers.


'Toen design nog vormgeving heette'

Van 21 tot en met 29 oktober stond alles op Sectie-C in het teken van de Dutch Design Week. Onterfd Goed heeft in samenwerking met een aantal Nederlandse musea een tijdelijke tentoonstelling samengesteld met ontwerpen, modellen, maquettes en producten van tientallen Nederlandse ontwerpers uit de twintigste eeuw zoals onder andere Rietveld, Gispen, Piet Zwart, Louis Kalff, Lola Pagola en Joost Zwarte. 

Elke bezoeker kreeg een waardebon van € 5,00 te besteden in 2017 bij Onterfd Goed.