Tweede VIP-diner van 2018 op vrijdag 20 april


AGENDA 2018

vrijdag 26 januari: VIP-diner met de presentatie 'de Keuze van' Mary-Ann Schreurs

zondag 27 mei: zomer wijnproeverij door Mart de Lange met 6 waanzinnige rosé wijnen die in geen koeling mogen ontbreken.

vrijdag 20 april: asperge VIP-diner met de tweede presentatie 'de Keuze van'

vrijdag 21 september: VIP-diner met de derde presentatie 'de Keuze van'

zondag 11 november: winter wijnproeverij door Mart de Lange. Dè 10 Crus van de Beaujolais met als stelling: Beaujolais Primeur is geen wijn!

 

diner of lunch arrangement

Eenmaal per kwartaal kun je aanschuiven bij een VIP-diner. Op deze avonden presenteren we nieuwe collecties en vertellen we je meer over uiteenlopende onderwerpen. De kosten per couvert, inclusief drie glazen uitstekende wijn of bier zijn € 40,00.

Je kunt ook voor een eigen groep een VIP-diner of VIP-lunch boeken. De prijs per persoon is afhankelijk van het menu en het aantal gasten. Een eventueel programma wordt in overleg samengesteld. Minimaal tien en maximaal honderd gasten.
ARCHIEF

Kunst in de brand tijdens de DDW

Van de duizenden kunstwerken die jaarlijks bij ons binnen komen is er altijd een aantal zó zwaar beschadigd dat restaureren niet mogelijk of rendabel is. We proberen die werken altijd nog onder te brengen bij restauratieopleidingen, maar ook die zijn vaak niet geïnteresseerd. Dan rest alleen nog vernietiging. Volgens de Nederlandse richtlijnen die stammen uit de eerste helft van vorige eeuw, mag je kunst alleen vernietigen door haar te verbranden. We zouden er graag mooie omslagen voor notitieboekjes of tassen van maken, maar dat is vloeken in de kerk. Verbranden dus; niet door de versnipperaar of in de container.

Omdat we het braafste jongetje van de klas zijn houden we ons uiteraard aan deze richtlijn. En omdat we alles transparant doen, verbrandden we de afgeschreven werken van het afgelopen jaar in de enorme buitenkachel van MEESTERKOX in het bijzijn van het DDW-publiek en de pers.

'Toen design nog vormgeving heette'

Van 21 tot en met 29 oktober stond alles op Sectie-C in het teken van de Dutch Design Week. Onterfd Goed heeft in samenwerking met een aantal Nederlandse musea een tijdelijke tentoonstelling samengesteld met ontwerpen, modellen, maquettes en producten van tientallen Nederlandse ontwerpers uit de twintigste eeuw zoals onder andere Rietveld, Gispen, Piet Zwart, Louis Kalff, Lola Pagola en Joost Zwarte. 

Elke bezoeker kreeg een waardebon van € 5,00 te besteden in 2017 bij Onterfd Goed.

geslaagd VIP-diner op vrijdag 29 september

Het VIP-diner van 29 september stond in het teken van de drie nieuwe collecties die ter adoptie worden aangeboden: ruim 250 kunstwerken van de gemeente Zandvoort, 60 werken van Rotterdamse kunstenaar Frits Linnemann en 25 antieke stoelen van het Fries Museum. Onze taxateur Paul Dumay vertelde iets over de meest bijzondere werken uit deze collecties en naast het lekkere eten hebben onze gasten vooral genoten van een avond rondsnuffelen tussen het nieuwe werk. Ook de vijf dozen met kunstwerken van de Kunstuitleen Rotterdam die voor het eerst werden geopend en waaruit zij eerste keuze hadden, zijn goed onderzocht.....  Er werd dankbaar gebruik gemaakt van de 20% korting die deze avond werd gegeven; veel kunst heeft een nieuwe eigenaar gekregen!